Steun ons en help Nederland vooruit

Portefeuille

Thijs is lid van de commissies Ruimte en Samenleving. Hij is onze specialist op het gebied van duurzaamheid en neemt deel aan de klankbordgroep Omgevingswet van de raad. Zijn portefeuille binnen onze fractie:

  • Duurzaamheid
  • Ruimtelijke ordening
  • Omgevingswet
  • Erfgoed
  • Kunst en cultuur
  • Evenementen
  • Sport

Nevenfuncties

  • Docent Drama en Kunst algemeen
  • Secretaris Stichting de Hortus

Waarom heb je je gekandideerd voor de gemeenteraad?

Ik heb mij begin 2010 aangemeld bij D66 vanwege het optimistische en constructieve geluid in een tijd van overwegend pessimisme en negativiteit. Ook bij D66 in Harderwijk merk ik de houding van D66 die mij aanspreekt en waartoe ik mij sterk aangetrokken voel als sociaal-liberaal. Al lange tijd kom ik in Harderwijk in verband met mijn werk op het CCNV en de laatste jaren woon ik met veel plezier op de Veluwe. De komende jaren wil ik mij samen met D66 hard maken voor een woon-/werkplek voor iedereen in een groene en duurzame gemeente met een cultureel hart, die voor iedereen toegankelijk is.

Vanuit mijn professie spreekt het voor zich dat ik mij in Harderwijk in wil zetten voor een mooi onderwijsklimaat en een rijk cultureel aanbod. De laatste jaren maak ik mij hard voor een groene en duurzame stad. Het thema duurzaamheid staat voor mij centraal, omdat daarin alles samenkomt: onderwijs, wonen, vervoer, natuur. Harderwijk zal nog flink wat stappen moeten zetten op het gebied van duurzaamheid en nu is het moment daar. Dat er breed draagvlak is, blijkt ook wel uit het feit dat de motie over hittestress die ik mede heb opgesteld bijna unaniem is aangenomen.

Ik spreek mij bij deze uit om voor een groen en bruisend Harderwijk/Hierden te willen vechten met aandacht voor jong en oud. Een stad met een cultureel en culinair hart op de Veluwe die goed bereikbaar is en aantrekkelijk is voor alle leeftijden, van Harderwijk tot ver buiten haar stadsgrenzen.

Waarom ben je lid geworden van D66?

Om een positief en optimistisch geluid te laten horen

Mooiste plek van Harderwijk?

Stille Wei en Strandeiland. Het mooiste van Harderwijk komt hier samen. Genieten op het strand van de zonsondergang en de culturele en culinaire festivals zoals Lalaland en Blije Bietjes aan het water rondom de oude stadsmuur

Laatste boek dat je gelezen hebt

Blauwe economie – Gunter Pauli

Laatste keer theatervoorstelling / concert bezocht was van

Yentl & De Boer @ Theater Harderwijk

Beroep / Hobby

Docent Drama & Kunst algemeen, Wielrennen en Mountainbiken

Motto

Maak elke dag voor tenminste één iemand de wereld een stukje mooier

Favoriete Netflix serie en/of film

Film: Cool Runnings, Serie: House of Cards

Held

Rosa Parks

Meer van Thijs Melkert