Steun ons en help Nederland vooruit

Benjamin Buurman

Campagneleider / Steunfractie

35 jaar

Stadsweiden

Overal en altijd zichtbaar jezelf kunnen zijn, vrijheid en zelfbeschikking. Deze kernwaarden van D66 zijn voor mij drijfveren om me actief voor de partij in te zetten.

Mijn startpunt bij D66 is tijdens de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in november 2013. Ik zette mij in om de nieuwe afdeling van de democraten definitief in het politieke landschap van Harderwijk te nestelen. Het resultaat in 2014 was fantastisch: van nul naar twee zetels. Mijn rol als campagneleider tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen zorgde eveneens voor een groei in aantal zetels. Op 21 maart 2018 behaalde D66 in Harderwijk drie zetels in de Harderwijkse gemeenteraad en werd een belangrijk thema van onze campagne werkelijkheid: de koopzondag.

In het dagelijkse leven ben ik verantwoordelijk voor de online marketing bij het Landelijk Bureau van D66.

Benjamin is vanaf juni 2015 bestuurslid campagne & communicatie bij D66 Noordwest Veluwe. Hij coördineerde de lokale campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017, de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 en 2019 en de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Vanaf maart 2018 neemt hij de functie van secretaris tijdelijk waar totdat er een nieuwe geschikte kandidaat gevonden is.

 

 

Waarom ben je lid geworden van D66?

D66 heeft vertrouwen in de eigen kracht van alle mensen. Ongeacht afkomst, geslacht, godsdienst en geaardheid. Het is een positief progressieve partij met kansen voor iedereen.

Mooiste plek van Harderwijk

De strandjes langs het Zeepad

Laatste boek dat je gelezen hebt

DJ van Kluun

Laatste theatervoorstelling/concert bezocht was van

Lowlands 2017

Hobby / Beroep

Digital Marketeer & DJ

Favoriete Netflix serie

Lilyhammer

Held / voorbeeld

Rob Stenders

Vrijheid en zelfbeschikking zijn kernwaarden van D66. Het zijn voor mij drijfveren om me actief voor de partij in te zetten.
- Benjamin Buurman