Steun ons en help Nederland vooruit

Anke Buurman-Kuiper

Raadslid

31 jaar

Harderwijk

Portefeuille

Anke is lid van de commissie Samenleving. Als specialist op het gebied van zorg en welzijn is zij lid van de klankbordgroep Sociaal domein van de raad. Haar portefeuille binnen de fractie:

  • Zorg
  • Welzijn
  • Preventie
  • Jeugd en Gezin
  • Onderwijs
  • Werk, Participatie en Inkomen
  • Integratie en diversiteit

Nevenfuncties

  • Docent maatschappijleer / maatschappijwetenschappen

Waarom stel je je kandidaat voor de gemeenteraad?

Ik ga voor een Harderwijk gericht op de toekomst. Voor een Harderwijk waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar er kansen zijn voor iedereen. Met meer aandacht voor duurzaamheid, diversiteit en met ruimte voor initiatieven en inbreng van inwoners. De toekomstbestendige stad biedt gelegenheid voor het ontplooien én behouden van (jong) talent. Voldoende geschikt woningaanbod, werkgelegenheid en een rijk cultureel leven helpen hierbij. Met een groter D66 kunnen we dit in Harderwijk bereiken!

De afgelopen jaren zette ik mij hiervoor in door betrokkenheid bij het op- en uitbouwen van D66 Harderwijk, bijdragen aan steunfractie en campagneteam en door het vertegenwoordigen van Harderwijk en de regio tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2015. Ik wil een stem zijn voor alle Harderwijkers, ook voor jonge werkende vrouwen en alle zaken waar zij in het hedendaagse leven tegenaan lopen in Harderwijk.

Waarom ben je lid geworden van D66?

Het is een partij die gericht is op de toekomst: het onderwijs, internationale samenwerking, duurzaamheid en een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Verder staat de partij voor behoud van talent in onze regio.

Mooiste plek van Harderwijk

De ondergaande zon in het meer

Laatste boek dat je gelezen hebt

Harry Potter and the cursed child

Laatste theatervoorstelling/concert bezocht was van

Hans Aarsman – Precies Andersom / Radio Filharmonisch Orkest speelt House of Cards

Hobby / Beroep

Leraar Maatschappijleer / Maatschappijwetenschappen

Favoriete Netflix serie en/of film

Sherlock

Held/voorbeeld

Femke Halsema

Meer van Anke Buurman-Kuiper